Extended HR-team

En ny HR-funktion skapas

null

Babyshop Group är en e-handlare i kategorin barnkläder och barnprodukter som grundades år 2006. Gruppen inkluderar varumärkena Babyshop.com, Lekmer.se, Alexandraalexa.com, Oiidesign.se, Melijoe.com samt fysiska butiker i Sverige och Norge. Gruppen omsätter cirka SEK 1 miljard och är cirka 300 anställda.

 

Behov

I samband med en större omorganisation på ledande befattningar hade Babyshop Group ett behov att, med ett högt tempo, initiera och driva ett antal HR operationella och HR strategiska insatser. Det fanns även ett behov att leda det befintliga HR-teamet och agera HR stöd till VD och ledning.

 

Lösning & Resultat

Sweden HR group hjälper till att sätta grunden för en ny HR-funktion i den omfattande kultur- och förändringsresa som Babyshop Group gör just nu. Nyligen tillträde den nya interna HR-chefen och Sweden HR group stöttar henne och ledningsgruppen för att skapa dom bästa förutsättningarna för Babyshop Groups HR och organisationsutveckling.

Lösningen möjliggör för Babyshop Group att kunna hålla ett högt tempo i en tid av stark förändring, samt att snabbt få ta del av HR expertis både inom det HR operationella såväl som det HR strategiska området. Sweden HR group har utsett en go-to-person som koordinerar Sweden HR groups interna HR team och därmed gör det både enkelt och skalbart för Babyshop Group över tid.

 

“Att få in kompetent stöd som kan sätta riktningen har varit en förutsättning för hela organisationen att strategiskt arbeta med HR. Ett internt HR team kan tendera att fastna i dagligt arbete, men att addera en extern som kan lyfta blicken och stötta teamet har varit nyckeln för oss i vår förändringsresa.”

Gertrud Alvén, Group CEO, Babyshop Group

Vad tycker Gertrud Alvén, Group CEO, Babyshop Group, om vårt samarbete?

Är ni nöjda med leveransen på ett övergripande plan?
Ja mycket nöjda, självgående team som supporterar.

Vad är ni mest nöjda med?
Stöd av ledare och inlyssnande arbetssätt.

Vilken är skillnaden nu jämfört med innan samarbetet?
Vi har börjat få en överblick kring helheten, och börjat sätta en strategisk HR-plan.

Vilka resultat har vi skapat/bidragit med hos er?
Förutsättningar för att strategiskt jobba med HR-frågorna och tydlighet.

Om ni skulle rekommendera – vad skulle ni säga?
Att få in kompetent stöd som kan sätta riktningen har varit en förutsättning för hela organisationen att strategiskt arbeta med HR. Ett internt HR team kan tendera att fastna i dagligt arbete, men att addera en extern som kan lyfta blicken och stötta teamet har varit nyckeln för oss i vår förändringsresa.

Är du i behov av HR-relaterat stöd?

Vi som jobbar på Sweden HR group har lång erfarenhet av både operativa och strategiska HR-insatser. Lämna gärna dina kontaktuppgifter nedan, så återkommer vi till dig inom 24 timmar.