Att ha en HR-avdelning med bred kompetens som hanterar både operativa och strategiska organisationsfrågor är en viktig grund för att lyckas med sin verksamhet. Många bolag har utmaningar med att optimera sitt HR arbete. Särskilt mindre och medelstora företag som saknar interna resurser och specialiserad kunskap. Mot bakgrund av den mångfasetterade kompetens som krävs för att driva en kvalificerad HR-funktion är det därför ofta fördelaktigt att outsourca HR-funktionen.

sweden_hr_group_konsulter

På Sweden HR group utmanar vi den traditionella synen på outsourcing och erbjuder en anpassad och integrerad HR-lösning för att maximera företagens potential. Vi erbjuder en hel HR-funktion som är anpassad efter kundens specifika behov.

Fördelarna med att outsourca HR-funktionen

 • Ni får både bred och djup kompetens inom HR. Den främsta fördelen med att outsourca HR-funktionen är att ni samlar flera kompetensområden inom en och samma funktion. Då vi alltid arbetar teambaserat i vår outsourcinglösning kan ni som kund dra nytta av flera personers kompetenser. Både strategiska och operativa kunskaper.
 • En outsourcad lösning är alltid anpassad efter kundens specifika behov. Vi kan skala upp eller ner för att möta förändrade krav och förväntningar hos våra kunder. Detta innebär att vi kan erbjuda en outsourcad HR-funktion på mellan 10–100% beroende på kundens behov.
 • En viktig faktor för att den outsourcade HR-funktionen ska vara framgångsrik är förmågan att snabbt integreras i verksamheten. Det kräver erfarna och kompetenta konsulter som är mycket anpassningsbara. Våra konsulter kan snabbt anpassa sig till våra kunders verksamhetsbehov och skapar på så sätt en kostnadseffektiv och produktiv lösning.

Kundcase

Carnegie Fonder

Uppdraget genomförs ett par fasta dagar per vecka av ett internt HR team på Sweden HR group. Teamet består av operativa och strategiska HR-resurser som tillsammans säkrar att rätt uppgift får rätt kompetens. Detta gör att Carnegie Fonder får funktionen av en hel HR-avdelning.

Hjärt-Lungfonden

Hjärt-Lungfonden har tillgång till hela Sweden HR groups humankapital. Detta har gjort att vi kunnat utföra många strategiska organisationsutvecklande projekt – samt kunnat driva det operativa HR arbetet.

Vill du outsourca er HR-funktion?

Varmt välkommen att kontakta oss på Sweden HR group för att prata mer om hur våra HR-konsulter kan hjälpa er organisation. Lämna gärna dina kontaktuppgifter nedan, så återkommer vi till dig inom 24 timmar.

  Om Sweden HR group

  Sweden HR group är en konsultbyrå specialiserad på HR/People & Culture. Resultatet av vår leverans är alltid en förflyttning där affären står i ständig fokus. Genom projekt och löpande leverans, utvecklar vi och stärker allt från ledare och medarbetare, till processer, strukturer och kompetenser.

  Vi skräddarsyr vårt tillvägagångssätt efter dina unika behov och affärsfas och har flexibiliteten att snabbt skala upp eller ner när det behövs.

  Vi arbetar i team, vilket ger våra kunder fördelarna med att ha en hel HR/People & Culture-avdelning till sitt förfogande – oavsett uppdragets storlek. Vår omfattande expertis och erfarenhet säkerställer att vi alltid fokuserar på affärsnyttan av de tjänster vi levererar.

  Som kund hos oss får du en stärkt organisation.