Extended HR-team

Operationellt och strategiskt HR-stöd

null

Mellanskog är en ekonomisk förening som grundades 1906 och ägs idag av cirka 27 000 skogsägare. Deras huvudsakliga uppgift är att företräda det privata familjeskogsbruket och arbeta med skogiga tjänster anpassade för skogsägarnas behov. Till exempel via rådgivning, prisförhandlingar, skogsbruksverksamhet med mera. Mellanskog verkar även näringspolitiskt, ofta i samarbete med övriga skogsägarföreningar och LRF Skogsägarna. Idag har Mellanskog över 240 anställda och huvudkontoret är beläget i Uppsala.

Bakgrund

Mellanskogs HR avdelning stod inför nya utmaningar inom kompetensförsörjning som innebar arbetstoppar. För att hinna med övriga delar av HR-arbetet behövde de operationellt och strategiskt HR-stöd och anlitade Sweden HR group.

 

Lösning & Resultat

I uppdraget med Mellanskog har vi agerat operationellt och strategiskt HR stöd inom kompetensförsörjning med fokus kompetensbaserad rekrytering. Detta innebär att vi har stöttat Mellanskog med att attrahera och rekrytera rätt medarbetare för att tillgodose verksamhetens personalbehov idag och ur ett långsiktigt perspektiv.

 

Vi på Sweden HR-group har bidragit till en agil, kompetensbaserad och datadriven metodik för att på bästa sätt stötta chefer och ledningsgrupp i rekrytering. På ett strukturerat sätt har vi drivit rekryteringsprocesser med fokus på att finna de rätta kompetenserna, samtidigt som vi säkerställt att etiska såväl som juridiska riktlinjer följs.

 

Vi har anpassat oss efter kundens befintliga arbetsmetodiker men samtidigt vågat utmana och komma med nya perspektiv och förslag på arbetssätt. Förutsättningar, behov och omständigheter skiftar idag snabbt. Det ställer krav på oss att vara lyhörda och anpassa vårt arbete för att optimera förutsättningarna till kunden.

 

“Vi kan varmt rekommendera Sweden HR Group. De kom snabbt in i uppdraget och levererade det som vi förväntade oss. Det är också bra att som kund att veta att det finns ett team bakom konsulten som finns där som både expertis och som bollplank.”

Inger Thorén, HR chef, Mellanskog

Vad tycker Inger Thorén, HR chef, om vårt samarbete?


Varför valde ni Sweden HR group?

Jag har följt Sweden HR group genom åren, dels genom deras medarbetare och också via poddarna och de sociala kanalerna. Sweden HR group är mycket professionella och drivna.

 

Vad är ni mest nöjda med? 

Sweden HR group kom snabbt in i arbetet och var mycket professionella och omtyckta av de chefer de stöttade. Detta är vi riktigt nöjda med!

 

Vilka resultat har vi skapat hos er?

Vi har lyckats hålla tempo i våra rekryteringar och frigjort tid för annat.

 

Om ni skulle rekommendera Sweden HR group, vad skulle ni säga?

Vi kan varmt rekommendera Sweden HR Group. De kom snabbt in i uppdraget och levererade det som vi förväntade oss. Det är också bra att som kund att veta att det finns ett team bakom konsulten som finns där som både expertis och som bollplank.

Är du i behov av HR-relaterat stöd?

Vi som jobbar på Sweden HR group har lång erfarenhet av både operativa och strategiska HR-insatser. Lämna gärna dina kontaktuppgifter nedan, så återkommer vi till dig inom 24 timmar.