Guide: Så lyckas du med lönekartläggning

Alla arbetsgivare ska årligen göra en kartläggning och analys av lönerna inom företaget, i syfte att upptäcka och vid behov åtgärda osakliga löneskillnader mellan kvinnor och män. Företag som har 10 anställda eller fler ska enligt lag även skriftligen dokumentera hur arbetet med lönekartläggning har gått till och vilka resultat man kommit fram till. En lönekartläggning är ett viktigt verktyg för att säkra jämställda löner för lika och likvärdigt arbete på ett företag. I den här guiden går vi igenom steg för steg hur en lönekartläggning bör genomföras.

Innehåll:

 • Vikten av att lägga en bra grund inför en lönekartläggning
 • Steg för steg-guide för en framgångsrik lönekartläggning
 • Viktiga aspekter att analysera i en lönekartläggning
 • Våra tips för att säkerställa framgång i lönekartläggningen

Ladda ner guiden

Fyll i formuläret så skickar vi guiden till din e-post.

  Behöver du HR-stöd?

  Varmt välkommen att kontakta oss på Sweden HR group för att prata mer om hur våra HR-konsulter kan hjälpa er organisation. Lämna gärna dina kontaktuppgifter nedan, så återkommer vi till dig inom 24 timmar.

   Vill du läsa mer om lönekartläggning?

   Om du vill fördjupa din förståelse och utforska mer om lönekartläggning, rekommenderar vi att du fortsätter läsa om hur lönekartläggningen tillämpas i praktiken och hur EU-direktivet om lönetransparens påverkar er som företag.

   Läs mer

   Om Sweden HR group

   Sweden HR group är en konsultbyrå specialiserad på HR/People & Culture. Resultatet av vår leverans är alltid en förflyttning där affären står i ständig fokus. Genom projekt och löpande leverans, utvecklar vi och stärker allt från ledare och medarbetare, till processer, strukturer och kompetenser.

   Vi skräddarsyr vårt tillvägagångssätt efter dina unika behov och affärsfas och har flexibiliteten att snabbt skala upp eller ner när det behövs.

   Vi arbetar i team, vilket ger våra kunder fördelarna med att ha en hel HR/People & Culture-avdelning till sitt förfogande – oavsett uppdragets storlek. Vår omfattande expertis och erfarenhet säkerställer att vi alltid fokuserar på affärsnyttan av de tjänster vi levererar.

   Som kund hos oss får du en stärkt organisation.