Trots att de flesta av våra företag i Sverige belyser att människor och organisationen är en av de viktigaste delarna av den strategiska agendan saknar de flesta företagen HR-kompetens i sina styrelser. 

Läs vår VD Nanettes Brinks uppmaning om hur vi kan påbörja en förändring av detta.

Lyssnade in på en väldigt intressant paneldiskussion i förra veckan på HR Dagarna som arrangerades av Sveriges HR Förening. Temat var ”Varför finns inte HR-kompetens i svenska styrelser och hur kan vi ändra på det”? Med i panelen var Lena Bjurner från Sveriges HR Förening, Christel Kinning från Oatly och Patrik Peter från Michael Berglund AB.

Ja, det är faktiskt konstigt mot bakgrund av att människor är en sådan viktig del av den strategiska agendan, i många företag den viktigaste delen eller som Lena Bjurner sa: ”Vi är inne i den 4e industriella revolutionen där de flesta organisationer behöver ställa om – typ allt – då är HR kittet och är de som förstår människorna som ska göra jobbet”.

Professionella HR chefer har kompetens och vana att gå in med ett systemiskt perspektiv- att ha en övergripande bild av organisationens olika delar och intressen samt hur funktioner, processer och mål kan samordnas. Det gör HR till en viktig spelare och högst lämplig facilitator när det kommer till strategiskt förändringsarbete, kommunikation, dialog och samordning över gränser. HR vet vad som skapar produktivitet, innovation och förändringsvilja – kanske de tre topp viktigaste egenskaperna i de flesta organisationer så här i post-corona land där organisationer behöver omforma och omprioritera affärsmål, anpassa organisationens storlek och struktur och ha förmåga till nytänkande kring erbjudandet i en värld där marknader och efterfrågan är under omvälvning. Re-skill, up-skill, ledarskap och kultur – hela styrmodellen typ!

Men istället för att fortsätta konstatera och fundera på varför det är som det är, vill jag hellre fokusera på action och förändring – jag tar Patrik Peter på orden och tipsar härmed rekryteringsbranschen och framförallt valberedningar på kandidater som förhoppningsvis är up-for-grabs till styrelseuppdrag om ingen annan redan har hunnit före.

Jag uppmanar vidare HR kollektivet att fylla på nedan lista på kandidater så att det blir fart i frågan!

Inger Thorén, Maria Lindfelt, Veronica Leisved, Lena Bjurner, Maria Branestam, Annica Westerman, Joakim Åhsberg, Lovisa Ferngren, Frida Mangen, Roger Olofsson

Vill du outsourca din HR-funktion, behöver kompletterande kompetens och/eller resurser till ditt befintliga HR-team eller behöver du stöd i ett strategiskt projekt? Vi skräddarsyr alltid en lösning efter behov. 

Läs mer om hur vi jobbar här eller ring oss på 08 – 400 261 88 så bokar vi upp ett möte att lyssna in era behov.

Om Sweden HR group

Sweden HR group är ett konsultföretag som erbjuder den mest flexibla och moderna lösningen på alla era organisations och HR-relaterade områden, från strategi till praktiskt genomförande.

Vi skräddarsyr upplägg efter ert unika behov och har flexibiliteten att snabbt kunna skala upp eller ner i tid när behoven ändras.

Vi arbetar i team vilket ger våra kunder funktionen av en hel HR-avdelning – oavsett uppdragets storlek.

Vår breda kompetens och långa erfarenhet (från linjen och som konsulter) säkrar att vi alltid har fokus på affärsnyttan av det vi levererar. Hos oss får våra kunder helt enkelt den mest flexibla och moderna HR-lösningen. Vi kallar det framtidens HR.