Jag älskar årsskiften! Det är för mig förenat med en stark möjlighet att göra nytt och annorlunda – börja från början eller utveckla vidare. Och då tänker jag inte på nyårslöften som har med mer träning och/eller nya vanor att göra – den typen av nyårslöften slutade jag med för många år sedan.

swedenhrgroup_2023

2022 har i vissa avseenden varit ett skitår ur ett makroekonomiskt perspektiv – och även om det så här i början på 2023 fortsatt är väldigt skakigt känns det mycket skönt att lämna 2022 bakom sig och istället blicka framåt. Ur kris kommer innovation!

 

2023 spås präglas av lågkonjunktur – hur länge råder det delade meningar om. Men många av oss har varit med om kris och lågkonjunktur ett antal gånger nu och vi har lärt oss vad vi behöver fokusera på. Dels för att ta oss igenom konjunkturen, dels för att vara förberedda på när det vänder. För vänder gör det – det är det enda vi kan vara säkra på!

 

Om det är några saker som jag tänker vi behöver ha fortsatt fokus på 2023, trots, eller kanske snarare tack vare lågkonjunkturen är Organisationsstruktur, Förändringsledning och Kompetensförsörjning.

 

Organisationsstruktur

Det är inte ovanligt att man i en lågkonjunktur behöver genomföra olika typer av omstrukturering, kanske handlar det oftast om neddragning. Ta tillfället i akt och se grundligt över organisationen – är den fortsatt strukturerad på det sätt som ni behöver? Har ni organisationsprinciper som tjänar ert syfte? Har ni de befattningar och roller som ni behöver framåt?

 

Förändringsledning

I tider av osäkerhet behöver vi trygga och prognosticerbara ledare och chefer. Vi behöver ledare och chefer som kan leda och kommunicera kring behov av förändring och som samtidigt är duktiga på att inge hopp och visa riktning trots att sikten är dålig. Säkerställ att era ledare och chefer är ”rustade” för 2023 års förändringar.

 

Kompetensförsörjning

Det kan vara farligt att i en lågkonjunktur tänka att man måste dra i samtliga bromsar som består av någon form av utveckling. I en snabbrörlig värld är ofta kompetens en färskvara. Fortsätt ha koll på vilken kompetens företaget behöver framåt för att utvecklas och säkerställ att det finns en plan för genomförande av utvecklingsinsatser. Det gäller att fortsatt vara relevant för sin bransch.

 

Jag välkomnar med värme 2023 och känner mig taggad och förväntasfull!

Behöver du kompletterande kompetens och/eller resurser till ditt befintliga HR-team för att arbeta med mångfald och inkludering? Varmt välkommen till oss, vi anpassar alltid en lösning efter behov.

Läs mer om hur vi jobbar här eller ring oss på 073-519 59 01 så bokar vi upp ett möte att lyssna in era behov.

Om Sweden HR group

Sweden HR group är ett konsultföretag som erbjuder den mest flexibla och moderna lösningen på alla era organisations och HR-relaterade områden, från strategi till praktiskt genomförande.

Vi skräddarsyr upplägg efter ert unika behov och har flexibiliteten att snabbt kunna skala upp eller ner i tid när behoven ändras.

Vi arbetar i team vilket ger våra kunder funktionen av en hel HR-avdelning – oavsett uppdragets storlek.

Vår breda kompetens och långa erfarenhet (från linjen och som konsulter) säkrar att vi alltid har fokus på affärsnyttan av det vi levererar. Hos oss får våra kunder helt enkelt den mest flexibla och moderna HR-lösningen. Vi kallar det framtidens HR.