Osäkerhet, otydlighet och oro. Tre ord som jag tar med mig från 2021. Ett år där vi återigen eller kanske fortsatt – tvingats navigera i okända vatten och ta beslut i frågor utan tydliga regelverk eller praxis som rör vår personal och vår organisation. Det har varit ett år präglat av oförutsägbarhet och tvära kast.

Varmt välkommen 2022

Möjlighet, utveckling och nytänkade – är tre andra ord som jag också tar med mig från 2021. Ur kris kommer innovation – det är sedan gammalt. Det finns hos mig en stark fascination och värme över människans förmåga att ”komma igen” och inte sällan i en bättre version än den förra.

Tack vare pandemin har vi haft en boom vad gäller ökad IT mognad och hantering av digitala verktyg – vilket i sin tur har inneburit att nya tjänster och produkter har efterfrågats och företag har blomstrat. Definitionen ”trygghet” har förändrats – fler värdesätter frihet och att själv bestämma över hur arbetsdagen kan/bör se ut – det så kallade ”giggandet” har ökat i pandemins spår.

Ledare och chefer har på raketfart fått utveckla sin så kallade AQ – adaptibility competence; en förmåga att hantera osäkerhet och snabbt anpassa sig till nya förutsättningar. Mycket som inte gick tidigare fungerar plötsligt väldigt bra. HRs roll har blivit affärskritisk, det har pratats om att likna vid rollen som CFO under finanskrisen eller rollen som inrikesminister i våra organisationer. Jag är så stolt över mitt eget ”skrå” – alla HR heroes där ute som fungerat som en livboj på stormigt hav för många av sina organisationer. Det finns massor av ytterligare exempel på pandemipotential – saker som vi har pandemin att tacka för. Så låt oss inte glömma det nu när vi går in 2022 – nytt år – nya möjligheter.

Det jag själv, i egenskap av VD på Sweden HR group, HR professionell samt människa – tar med mig in i 2022 är framför allt:

Insikter 2022

Varmt välkommen 2022!

Jag ser fram emot det nya året och de äventyr som väntar på oss – både vänner, kunder och nya ansikten.

Vill du outsourca din HR-funktion, behöver kompletterande kompetens och/eller resurser till ditt befintliga HR-team eller behöver stöd i ett strategiskt projekt? Varmt välkommen till oss, vi anpassar alltid en lösning efter behov. 

Läs mer om hur vi jobbar här eller ring oss på 08 – 400 261 88 så bokar vi upp ett möte att lyssna in era behov.

Om Sweden HR group

Sweden HR group är ett konsultföretag som erbjuder den mest flexibla och moderna lösningen på alla era organisations och HR-relaterade områden, från strategi till praktiskt genomförande.

Vi skräddarsyr upplägg efter ert unika behov och har flexibiliteten att snabbt kunna skala upp eller ner i tid när behoven ändras.

Vi arbetar i team vilket ger våra kunder funktionen av en hel HR-avdelning – oavsett uppdragets storlek.

Vår breda kompetens och långa erfarenhet (från linjen och som konsulter) säkrar att vi alltid har fokus på affärsnyttan av det vi levererar. Hos oss får våra kunder helt enkelt den mest flexibla och moderna HR-lösningen. Vi kallar det framtidens HR.