I början av veckan fick vi det glädjande tillfället att välkomna vårt senaste tillskott, Sara Schillström, till vårt interna team i rollen som HR-konsult. Sara, med sin imponerande erfarenhet och mångsidiga kompetens, kommer senast från Dustin Group där hon har arbetat som HR-administratör. Med stolthet presenterar vi vår nya kollega, en värdefull tillgång till vårt HR-team som kommer att stärka och berika vår organisation på många sätt.

Sara Schillström - vår nya kollega

Lär känna Sara:

Varmt välkommen Sara, vad fick dig att söka till Sweden HR group?

Jag har hört mycket gott om Sweden HR group och attraherades av möjligheten att arbeta som konsult inom HR. Det som främst lockade mig var möjligheten att samarbeta med olika företag inom olika branscher och utvecklingsstadier. Jag ser det som en spännande utmaning med varierande arbetsdagar där ingen dag är den andra lik. Dessutom är jag tacksam för att arbeta med kompetenta kollegor som är extremt professionella, samtidigt som vi skapar en varm och familjär arbetsmiljö.

 

Vad lockade dig till att arbeta inom HR från början?

Jag har alltid haft en djup fascination för människor och de komplexa dynamikerna som uppstår på arbetsplatser. Att kunna förstå vad som motiverar och påverkar människor samt skapa en positiv arbetsmiljö har alltid varit en drivkraft för mig. HR som område omfattar en bredd av ansvarsområden där man får möjlighet att erbjuda service, använda problemlösningsförmåga och bidra till både individens och organisationens framgång. Det är verkligen ett givande område att arbeta inom.

 

Vilka frågor inom HR intresserar dig mest?

Det finns många frågor inom HR som är spännande och intressanta, men om jag måste välja ett område skulle arbetsrätt vara högt upp på listan. Att förstå och tillämpa arbetsrättsliga principer är av central betydelse för att skapa en rättvis och välfungerande arbetsmiljö, då det inte bara skyddar arbetstagarens rättigheter utan också främjar en hållbar och produktiv arbetsplats. Det tycker jag är intressant!

 

Hur ser du på utvecklingen av HR-funktionen och dess roll i organisationer?

 • En mer strategisk och utvecklande roll: HR har under lång tid varit en viktig administrativ funktion, men på senare år har dess strategiska och utvecklande roll blivit alltmer framträdande.
 • En central roll för medarbetare och organisationen: Dessutom har jag även märkt en positiv trend att medarbetare vänder sig till HR för stöd på ett mer utbrett sätt. Det indikerar en positiv utveckling där HR blir en central resurs för både medarbetare och organisationen som helhet.

Är du i behov av HR-relaterat stöd?

Varmt välkommen att kontakta oss på Sweden HR group för att prata mer om HR och organisationsutveckling. Lämna gärna dina kontaktuppgifter nedan, så återkommer vi till dig inom 24 timmar.

  Om Sweden HR group

  Sweden HR group är en konsultbyrå specialiserad på HR/People & Culture. Resultatet av vår leverans är alltid en förflyttning där affären står i ständig fokus. Genom projekt och löpande leverans, utvecklar vi och stärker allt från ledare och medarbetare, till processer, strukturer och kompetenser.

  Vi skräddarsyr vårt tillvägagångssätt efter dina unika behov och affärsfas och har flexibiliteten att snabbt skala upp eller ner när det behövs.

  Vi arbetar i team, vilket ger våra kunder fördelarna med att ha en hel HR/People & Culture-avdelning till sitt förfogande – oavsett uppdragets storlek. Vår omfattande expertis och erfarenhet säkerställer att vi alltid fokuserar på affärsnyttan av de tjänster vi levererar.

  Som kund hos oss får du en stärkt organisation.