I början av veckan fick vi glädjen att hälsa vår nya stjärna, Filip, välkommen till vårt interna team som HR-konsult. Filip kommer närmast från en roll som HR-administratör. Med stolthet presenterar vi vår nya kollega, en värdefull tillgång till vårt HR-team som kommer att stärka och berika vår organisation på många sätt.

Filip Sonesson vår nya kollega

Lär känna Filip:

Varmt välkommen Filip. Vi är nyfikna – vad fick dig att söka till Sweden HR group?

Tack för välkomnandet! Under mina studier stötte jag ofta på Sweden HR group och hörde många positiva omdömen om företaget som arbetsgivare, vilket fångade mitt intresse. Konsultrollen innebär även en dynamisk och varierad arbetsmiljö där möten med olika kunder och branscher skapar nya möjligheter för personlig och professionell utveckling – vilket är särskilt lockande för mig. Så fort jag såg att ni sökte efter en ny medarbetare, tog jag tillfället i akt och sökte direkt.

 

Vad lockade dig till att arbeta inom HR från början?

För mig är personalen den viktigaste resursen en organisation har. Att bidra till att de mår bra och presterar väl var en stark drivkraft att börja studera PA-programmet. Dessutom är HR ett brett område som gör att ingen dag är den andra lik – vilket jag uppskattar.

Vilka frågor inom HR intresserar dig mest?

Mitt huvudintresse inom HR ligger i ledarskap. Jag har varit engagerad i idrott hela mitt liv, där ledarskap spelat en stor roll. Det har nog bidragit till att jag finner området så fascinerande. Att skapa fungerande grupper och team som arbetar mot gemensamma mål kan vara utmanande, men när det väl fungerar bidrar det starkt till organisationens välbefinnande. Effektivt ledarskap är avgörande, och det är ett område jag brinner för.

 

På vilket sätt skulle du säga att HR stärker organisationer?

HR har en viktig roll i att erbjuda specialiserat stöd och identifiera och åtgärda problem som annars kan förbises. Genom att lägga vikt vid detaljerna säkerställer man att helheten fungerar effektivt, vilket stärker organisationen både på kort och lång sikt. En stark HR-funktion är en nyckelkomponent i en framgångsrik organisation.

Är du i behov av HR-relaterat stöd?

Varmt välkommen att kontakta oss på Sweden HR group för att prata mer om HR och organisationsutveckling. Lämna gärna dina kontaktuppgifter nedan, så återkommer vi till dig inom 24 timmar.

    Om Sweden HR group

    Sweden HR group är en konsultbyrå specialiserad på HR/People & Culture. Resultatet av vår leverans är alltid en förflyttning där affären står i ständig fokus. Genom projekt och löpande leverans, utvecklar vi och stärker allt från ledare och medarbetare, till processer, strukturer och kompetenser.

    Vi skräddarsyr vårt tillvägagångssätt efter dina unika behov och affärsfas och har flexibiliteten att snabbt skala upp eller ner när det behövs.

    Vi arbetar i team, vilket ger våra kunder fördelarna med att ha en hel HR/People & Culture-avdelning till sitt förfogande – oavsett uppdragets storlek. Vår omfattande expertis och erfarenhet säkerställer att vi alltid fokuserar på affärsnyttan av de tjänster vi levererar.

    Som kund hos oss får du en stärkt organisation.