Att göra rätt val i rekryteringsprocessen är avgörande för företag, då felrekryteringar kan vara både kostsamma och tidskrävande. För att få insikt i vikten av att göra rätt från början och hur man kan undvika dyra misstag i rekryteringsprocessen, har vi intervjuat vår Recruitment Consultant, Erika Fredricsson.

Rekrytera rätt från början

Möt Erika

Erika är en erfaren rekryteringsspecialist med lång erfarenhet inom branschen. Hon har arbetat med ett brett spektrum av företag och organisationer, bistått med att hitta rätt talanger och sett hur en framgångsrik rekryteringsprocess kan bidra till företagens tillväxt och framgång.

Erika, kan du dela med dig av din erfarenhet och hur en felrekrytering kan påverka ett företag?

Absolut. Rekrytering är en av de mest betydelsefulla processerna för ett företag. Att välja rätt medarbetare kan vara avgörande för företagets framgång, medan felrekryteringar kan få allvarliga konsekvenser. Utöver de uppenbara ekonomiska aspekterna, som kostnader för annonsering, intervjuer och eventuell omskolning, kan det påverka arbetsplatsens dynamik, produktivitet och moral. En medarbetare som inte passar in i företagskulturen, saknar rätt kompetens eller potential för att bli framgångsrik i rollen, kan skapa negativa ringar på vattnet som påverkar hela organisationen.

 

Varför är det viktigt att göra rätt från början i rekryteringsprocessen?

Att göra rätt val i början av rekryteringsprocessen är avgörande för att säkerställa att den nya medarbetaren har rätt kompetens  och potential, bidrar till företagets kultur och kan bidra till företagets mål. Det sparar tid och resurser på lång sikt genom att minimera risken för att behöva starta om rekryteringsprocessen och undvika kostsamma felbeslut.

Det är viktigt att från början utvärdera behovet av rekryteringen, vad är bakgrunden till att vi behöver rekrytera för den här rollen? Det viktigt att våga ifrågasätta detta för att säkerställa att vi ser till bolagets behov. Det är till exempel inte givet att vid ersättningsrekrytering ersätta “en HR-administratör med en HR-administratör ”. Vi kanske behöver ersätta “en HR-administratör med en HR-generalist” för att tillgodose bolagets behov framåt.

 

Hur kan Sweden HR group hjälpa företag att göra rätt val i rekryteringsprocessen?

Sweden HR group är experter på att rekrytera kompetens inom HR/People & Culture . Förutom att våra rekryteringskonsulter är specialister på att hitta och matcha talang så har de dessutom själva arbetat inom området. Detta innebär att vi både kan och förstår vårt specialistområde från insidan och vet vilken kompetens som behövs i olika situationer. Genom att kombinera vår erfarenhet och expertis inom HR med våra omfattande nätverk och resurser, skapar vi skräddarsydda rekryteringslösningar som passar varje unik organisations behov. Vi arbetar nära våra kunder för att förstå deras företagskultur, mål och krav för att säkerställa att varje rekrytering är en framgång.

 

Vad skiljer Sweden HR group från andra rekryteringsbyråer?

Vår djupa förståelse för HR/People & Culture och vår specialisering inom området gör att vi kan identifiera de mest lämpliga kandidaterna för HR-positioner. Vi strävar efter att bygga långsiktiga relationer med både våra kunder och kandidater för att skapa en långsiktig framgång för båda parter. Vi tror på att göra skillnad genom att sätta rätt person på rätt plats och skapa värde för organisationer.

Att göra rätt val i rekryteringsprocessen är en investering i företagets framtid.

Vill du läsa mer om rekrytering inom HR/People & Culture

LÄS MER

Behöver du rekrytera inom HR?

Varmt välkommen att kontakta oss på Sweden HR group för att prata mer om rekrytering för HR. Lämna gärna dina kontaktuppgifter nedan, så återkommer vi till dig inom 24 timmar.

    Om Sweden HR group

    Sweden HR group är en konsultbyrå specialiserad på HR/People & Culture. Resultatet av vår leverans är alltid en förflyttning där affären står i ständig fokus. Genom projekt och löpande leverans, utvecklar vi och stärker allt från ledare och medarbetare, till processer, strukturer och kompetenser.

    Vi skräddarsyr vårt tillvägagångssätt efter dina unika behov och affärsfas och har flexibiliteten att snabbt skala upp eller ner när det behövs.

    Vi arbetar i team, vilket ger våra kunder fördelarna med att ha en hel HR/People & Culture-avdelning till sitt förfogande – oavsett uppdragets storlek. Vår omfattande expertis och erfarenhet säkerställer att vi alltid fokuserar på affärsnyttan av de tjänster vi levererar.

    Som kund hos oss får du en stärkt organisation.