I veckans poddavsnitt gästades vi av Patrik Eidfelt, förbundsdirektör på Kompetensföretagen en del av Almega. Tillsammans diskuterade vi nya LAS – och specifikt den delen som innefattar att inhyrd bemanningspersonal ska erbjudas en tillsvidareanställning hos kundföretaget efter 24 månader – under en period om 36 månader. Detta medför en administrativ och tung uppgift för kundföretag då mängder av personuppgifter behöver hanteras.

Bild på Göran, Nanette och Karolina när de spelar in podden

Vidare diskuterade vi konsekvenserna av denna reglering. Patrik menar att förslaget riskerar att sänka produktivitet i svenska företag. Detta är någonting som Kompetensföretagen även påtalat i sitt remissyttrande.

Tack Patrik för din medverkan – och tack till våra kollegor Nanette Brink, Karolina Lilja samt arbetsrättsadvokaten Göran Smedberg från Astra advokater för ett bra avsnitt.

Vill du outsourca din HR-funktion, behöver kompletterande kompetens och/eller resurser till ditt befintliga HR-team eller behöver stöd i ett strategiskt projekt? Varmt välkommen till oss, vi anpassar alltid en lösning efter behov. 

Läs mer om hur vi jobbar här eller ring oss på 08 – 400 261 88 så bokar vi upp ett möte att lyssna in era behov.

Om Sweden HR group

Sweden HR group är ett konsultföretag som erbjuder den mest flexibla och moderna lösningen på alla era organisations och HR-relaterade områden, från strategi till praktiskt genomförande.

Vi skräddarsyr upplägg efter ert unika behov och har flexibiliteten att snabbt kunna skala upp eller ner i tid när behoven ändras.

Vi arbetar i team vilket ger våra kunder funktionen av en hel HR-avdelning – oavsett uppdragets storlek.

Vår breda kompetens och långa erfarenhet (från linjen och som konsulter) säkrar att vi alltid har fokus på affärsnyttan av det vi levererar. Hos oss får våra kunder helt enkelt den mest flexibla och moderna HR-lösningen. Vi kallar det framtidens HR.