Vårt senaste poddavsnitt om nya LAS väckte många frågor och funderingar – med väldigt få svar. Detta fick oss att vilja prata med någon från bemanningsbranschen. Vi ringde upp Magnus Bergkvist, operativ chef på Lernia bemanning. Tillsammans diskuterade vi delen som innefattar att inhyrd bemanningspersonal ska erbjudas en tillsvidareanställning hos kundföretaget efter 24 månader.

Sweden_hr_group_Podcast_5

Förvånande och oroade – så beskriver Magnus förslaget i den nya LAS och påtalar att den inte är glasklar. Tillsammans med Magnus diskuterade vi vad definitionen av bemanningskonsult är och vilka effekter förändringen kan få på hela bemanningsbranschen. Vi diskuterar även att hela förslaget bygger på 90-talets uppfattning om bemanningsföretag som ett sämre alternativ till anställningar i traditionella företag.

Magnus menar däremot att Lernia förmodligen inte kommer påverkas av detta i så stor utsträckning då de inte har konsulter som arbetat så lång tid på ett och samma ställe. Det som kan bli problematiskt är däremot att tiden följer med konsulten, det är individrätt. Detta kan göra det svårt att hålla reda på – vilket medföljer mer administration för bemanningsbolagen.

Detta och mycket mera diskuterade Nanette Brink, Karolina Lilja, samt arbetsrättsadvokaten Göran Smedberg från AstraAdvokater tillsammans med Magnus Bergkvist.

In och lyssna här eller sök på Sweden HR group på Spotify, Acast eller Apple Podcast.

Behöver du arbetsrättsligt stöd? Varmt välkommen till oss, vi anpassar alltid en lösning efter behov. 

Läs mer om hur vi jobbar här eller ring oss på 08 – 400 261 88 så bokar vi upp ett möte att lyssna in era behov.

Om Sweden HR group

Sweden HR group är ett konsultföretag som erbjuder den mest flexibla och moderna lösningen på alla era organisations och HR-relaterade områden, från strategi till praktiskt genomförande.

Vi skräddarsyr upplägg efter ert unika behov och har flexibiliteten att snabbt kunna skala upp eller ner i tid när behoven ändras.

Vi arbetar i team vilket ger våra kunder funktionen av en hel HR-avdelning – oavsett uppdragets storlek.

Vår breda kompetens och långa erfarenhet (från linjen och som konsulter) säkrar att vi alltid har fokus på affärsnyttan av det vi levererar. Hos oss får våra kunder helt enkelt den mest flexibla och moderna HR-lösningen. Vi kallar det framtidens HR.