I veckans poddavsnitt reder Nanette Brink, Karolina Lilja och arbetsrättsadvokaten Göran Smedberg ut vad den nya LAS innefattar. Allt från sakliga skäl, turordningsundantag, ogiltighetsförklaring, ny anställningsform, hyvling och att inhyrd bemanningspersonal ska erbjudas en tillsvidareanställning efter 24 månader. Den nya reformerade LAS anses vara moderniserad, men är den verkligen det?

Sweden_hr_group_Podcast_4

Det är ett mycket intressant avsnitt som reder ut vad den nya reformerade LAS egentligen innebär – både för arbetsgivaren och den anställda. In och lyssna här eller sök på Sweden HR group på Spotify.

Lagändringarna föreslås träda ikraft den 30 juni 2022 och ska tillämpas första gången den 1 oktober 2022. Regeringens lagrådsremiss hittar du här.

Behöver du arbetsrättsligt stöd? Varmt välkommen till oss, vi anpassar alltid en lösning efter behov. 

Läs mer om hur vi jobbar här eller ring oss på 08 – 400 261 88 så bokar vi upp ett möte att lyssna in era behov.

Om Sweden HR group

Sweden HR group är ett konsultföretag som erbjuder den mest flexibla och moderna lösningen på alla era organisations och HR-relaterade områden, från strategi till praktiskt genomförande.

Vi skräddarsyr upplägg efter ert unika behov och har flexibiliteten att snabbt kunna skala upp eller ner i tid när behoven ändras.

Vi arbetar i team vilket ger våra kunder funktionen av en hel HR-avdelning – oavsett uppdragets storlek.

Vår breda kompetens och långa erfarenhet (från linjen och som konsulter) säkrar att vi alltid har fokus på affärsnyttan av det vi levererar. Hos oss får våra kunder helt enkelt den mest flexibla och moderna HR-lösningen. Vi kallar det framtidens HR.