I november välkomnade vi Tove Westrup som Chief Operating Officer till Sweden HR Group. Hon delar nu med sig av hennes tankar kring fördelarna med outsourcing av hela HR-funktionen – det strategiska och det operativa.

Tove är utbildad personalvetare och har de senaste sju åren jobbat i ledande positioner inom konsultbranschen. Hon har stor erfarenhet av bland annat outsourcade konsultlösningar inom IT-leverans och inköp.

Outsourcing är långt ifrån ett nytt begrepp. Sedan länge har man inom de flesta branscher insett att det finns tydliga fördelar med att låta externa experter hantera det som inte anses vara ett företags kärnverksamhet. Det främsta argumentet för att man som företag ska outsourca delar av verksamheten är att man då slipper lägga tid och kraft på administrativa processer och istället ägna sig åt det strategiska och affärsdrivande arbetet. HR är inte något undantag. Den typiska outsourcinglösningen för HR är att man lägger ut administration, löner och rekrytering på en extern part, men att man behåller det strategiska HR-arbetet in house.

Sweden HR Group utmanar den tanken Det finns en enorm fördel för ett medelstort bolag (40-100 anställda) att outsourca HELA HR-funktionen, så väl det strategiska som det operativa arbetet.

Vilka är fördelarna?

Den främsta fördelen är tillgången på bredd av kompetens. Genom att outsourca hela HR-funktionen får man som ett medelstort bolag tillgång till en hel HR-funktion. Du behöver inte kompromissa eller vara beroende av en persons enskilda kompetens, tid och/eller tillgänglighet. Genom en dedikerad person så finns ett helt team bakom med experter inom alla HR-områden.

Även skalbarheten och flexibiliteten är en viktig punkt. Genom en outsourcad lösning kan man som företag vid behov enkelt skala upp och skala ner den tid som behövs läggas ner på HR-arbete. Detta ger inte bara en trygghet för ledningen, utan säkerställer även ett det arbete som utförs blir kostnadseffektivt.

Vad som dock är viktigt att poängtera i sammanhanget är betydelsen av kundanpassning och förmågan att skräddarsy i leveransen efter de behov som finns just nu. Lika viktigt är att man som leverantör snabbt har förmågan att bli en integrerad del av verksamheten. Då krävs en gedigen kunskap och erfarenhet hos konsulterna. Med en sådan leverantör på plats är den outsourcande HR-lösningen oslagbar!

Det var denna affärsidé och erbjudande som jag lockades av och nu får vara en del av som COO på Sweden HR Group. Det är jag stolt över!

Hos oss får du detta – en engagerad och nära partner. Vi tar ett riktigt helhetsgrepp och fyller funktionen av en hel HR-funktion. Med vår kompetens och långa erfarenhet av både strategisk och operativa insatser, bidrar vi till er verksamhet från dag ett.

Kontakta oss här eller på 08- 400 261 88 så bokar vi upp ett möte för att lyssna in era behov.