Vi fick fantastisk respons på vårt senaste webinar om arbetsgivarens möjligheter och skyldigheter vid frågor som uppstår under pandemin, som vi höll tillsammans med vår arbetsrättsadvokat Göran Smedberg. Det gav oss insikter att det finns ett behov av att få ta del av resonemang ur ett organisations/HR/people and culture perspektiv i kombo med arbetsrätt på de aktuella händelser som sker i omvärldens just nu. Händelser som får inverkan på hur vi leder våra organisationer. Den insikten resulterade i en podd.  Häng med när Nannette och Karolina från Sweden HR group, tillsammans med Göran, arbetsrättsadvokat, tar en kaffe och snackar högt och lågt om aktuella händelser och case som de har på sitt bord just nu.

SwedenHRgroup_Podcast

Idag kommunicerades fantastiska nyheter av vår statsminister idag – covid-19 bedöms inte längre som en samhällsfarlig sjukdom och restriktionerna slopas. Vi arbetsgivare ska nu införa en plan för en succesiv återgång till arbetsplatsen.

Det betyder att distansarbete kommer att fortsätta vara aktuellt under en tid. Vissa organisationer har även redan kommunicerat att distansarbete är deras nya normala. Hur ska arbetsgivare hantera återgång för medarbetare som utvecklat lindrig social fobi under dessa två av distansarbete och hur ska man som chef hantera den psykiska ohälsan som drabbat så många?

I vårt första avsnitt, som spelades in för några veckor sedan, diskuterar vi hur distansarbete kan ha bidragit till den ökade psykiska ohälsa på många arbetsplatsen– och vilket ansvar arbetsgivarna har i återgången till arbetsplatsen. Leksaksbil i ansiktet på hemmakontoret – räknas det som arbetsskada? Får man röka under fläkten? Hur ska arbetsgivare resonera i dessa frågor? Lyssna in när Nanette Brink, Karolina Lilja och Göran Smedberg diskuterar kring detta i första avsnittet.

Ni hittar podden här eller på Spotify genom att söka på ”Sweden HR group”.


Rösterna tillhör:

Göran Smedberg – advokat på Astra Advokater i Stockholm. Göran har arbetat med arbetsrättsliga frågor sedan 1990. Han agerar även som privat och offentlig försvarare i brottmål som gäller arbetsmiljöbrott. Göran anlitas ofta som föreläsare och utbildare inom arbetsrätt både på den privata och offentliga sektorn

 

Nanette Brink – grundare, VD och konsult på Sweden HR group – ett konsultföretag inom organisations- och HR-relaterade områden. Nanette är dagligen rådgivare till företagsledare i frågor kring organisationsutveckling och strategisk HR. Hon har en gedigen erfarenhet som HR-chef/HR-direktör i bolag i både Sverige och internationellt.

 

Karolina Lilja har lång och bred HR, ledar- och förändringsledningserfarenhet från olika branscher inom IT, Rekrytering, Finans, Säkerhet, Förlag och har jobbat mycket i internationella företag. Hon är väl förankrad i arbetsrätten och facklig samverkan med fokus på chefsstöd, ledarutveckling och utbildning

Vill du outsourca din HR-funktion, behöver kompletterande kompetens och/eller resurser till ditt befintliga HR-team eller behöver stöd i ett strategiskt projekt? Varmt välkommen till oss, vi anpassar alltid en lösning efter behov. 

Läs mer om hur vi jobbar här eller ring oss på 08 – 400 261 88 så bokar vi upp ett möte att lyssna in era behov.

Om Sweden HR group

Sweden HR group är ett konsultföretag som erbjuder den mest flexibla och moderna lösningen på alla era organisations och HR-relaterade områden, från strategi till praktiskt genomförande.

Vi skräddarsyr upplägg efter ert unika behov och har flexibiliteten att snabbt kunna skala upp eller ner i tid när behoven ändras.

Vi arbetar i team vilket ger våra kunder funktionen av en hel HR-avdelning – oavsett uppdragets storlek.

Vår breda kompetens och långa erfarenhet (från linjen och som konsulter) säkrar att vi alltid har fokus på affärsnyttan av det vi levererar. Hos oss får våra kunder helt enkelt den mest flexibla och moderna HR-lösningen. Vi kallar det framtidens HR.