6:e maj var det premiär för Sweden HR groups serie ”Nanette Brink med HR-vänner” på Clubhouse. Vår VD och grundare Nanette Brink pratade tillsammans med vår HR- och organisationskonsult Kristina Mörk om post-corona strategi. Roligt att så många var inne och lyssnade, vi ser fram emot nästa samtal 28 maj kl 12:30 om Gig-ekonomins framfart!

Här är en sammanfattning från samtalet om post-corona strategi

  • Ingen tror längre att allt kommer att bli som vanligt igen – HR har en lysande chans och möjlighet att driva framtagande av post-corona strategi.
  • En post-corona strategi handlar inte ”bara” om hur arbetsplatsen bör vara utformad och hur många dagar vi bör eller inte bör vara där.
  • Stanna upp, samla VD och ledning för reflektion kring vad vi har lärt oss; vad har varit bra, fuck-ups, hur vill vi ha det framåt – innan vi springer på lösning.
  • Var vaksamma mot HR-populism – one-size-does-not-fit-all – var inte för snabb att kopiera andra.
  • Var beredd på hybridledarskap; ledare som leder medarbetare från kontoret och/eller hemmet, inklusive giggare – det blir mer av ett tvärsektoriellt ledarskap.
  • Nya krav på ledarskap – en förflyttning från EQ (emotional intelligence) till AQ (adaptability intelligence).
  • Strategiska fokusområden för HR som Mål- och prestationsstyrning och kompetensutveckling behöver genomföras i en delvis ny kontext med krav på både systematik och flexibilitet.
Clubhouse

Nästa samtal på Clubhouse, ”Nanette Brink med HR-vänner #2 Gig-ekonomins framfart” hittar ni här!

Tid: Fredag 28 maj (nästa vecka) kl 12:30-13:00
Plats: Clubhouse
Delta: Ni hittar länk till eventet här, https://www.joinclubhouse.com/event/xjkYJNjN
Eller följ, Nanette Brink på Clubhouse så dyker eventet ”Nanette Brink med HR-vänner #2 Gig-ekonomins framfart upp i din kalendervy i appen.

Vill du outsourca din HR-funktion, anlita en interim HR eller behöver du stöd i ett projekt? Vi skräddarsyr alltid en lösning efter behov. 

Läs mer om hur vi jobbar här eller ring oss på 08 – 400 261 88 så bokar vi upp ett möte att lyssna in era behov.

Sweden HR group är ett konsultföretag som erbjuder den mest flexibla och moderna lösningen på alla era organisations och HR-relaterade områden, från strategi till praktiskt genomförande.

Vi skräddarsyr upplägg efter ert unika behov och har flexibiliteten att snabbt kunna skala upp eller ner i tid när behoven ändras.

Vi arbetar i team vilket ger våra kunder funktionen av en hel HR-avdelning – oavsett uppdragets storlek.

Vår breda kompetens och långa erfarenhet (från linjen och som konsulter) säkrar att vi alltid har fokus på affärsnyttan av det vi levererar. Hos oss får våra kunder helt enkelt den mest flexibla och moderna HR-lösningen. Vi kallar det framtidens HR.