Egenanställningsföretag, plattformsföretag, frilans, egen firma, bemanning? Ett hav av olika företagsformer som skapar olika skyldigheter. Vart ligger arbetsgivaransvaret? Och vad är egentligen skillnaden mellan dessa?

I veckans poddavsnitt går vi igenom begreppsförvirringen och hur företag ställs inför olika prövningar beroende på företagsform. I höstas fick en svensk domstol för första gången pröva arbetstagarbegreppet i förhållande till anställda inom gigekonomin, efter att Transport stämt Foodora. Det är ett intressant case som belyser vikten av att särskilja företagsform – samt förståelsen kring vem som är arbetstagaren i gigekonomin.

Det har ännu inte kommit en dom från arbetsdomstolen rörande Foodora målet.

SwedenHRgroup_Podcast_2-2

Vill du outsourca din HR-funktion, behöver kompletterande kompetens och/eller resurser till ditt befintliga HR-team eller behöver stöd i ett strategiskt projekt? Varmt välkommen till oss, vi anpassar alltid en lösning efter behov. 

Läs mer om hur vi jobbar här eller ring oss på 08 – 400 261 88 så bokar vi upp ett möte att lyssna in era behov.

Om Sweden HR group

Sweden HR group är ett konsultföretag som erbjuder den mest flexibla och moderna lösningen på alla era organisations och HR-relaterade områden, från strategi till praktiskt genomförande.

Vi skräddarsyr upplägg efter ert unika behov och har flexibiliteten att snabbt kunna skala upp eller ner i tid när behoven ändras.

Vi arbetar i team vilket ger våra kunder funktionen av en hel HR-avdelning – oavsett uppdragets storlek.

Vår breda kompetens och långa erfarenhet (från linjen och som konsulter) säkrar att vi alltid har fokus på affärsnyttan av det vi levererar. Hos oss får våra kunder helt enkelt den mest flexibla och moderna HR-lösningen. Vi kallar det framtidens HR.