Hon är ett briljant exempel på hur Gig-ekonomin tagit rejäl fart. När kunniga, ambitiösa personer mitt i karriären gör medvetna val – från anställning till att gigga. Charlotte Vassilaros, som har beprövad HR-erfarenhet från olika branscher som Retail, FMCG, Energy, IT och Health Care, särskilt i globala organisationer där fokus har varit att bygga upp HR och starka team, startade sitt egna bolag 2020. Första uppdraget var att driva en större tech-transformation på H&M med ett stort team konsulter och interna medarbetare inom H&M. Sen november samarbetar hon med oss på Sweden HR group, som interim HR-chef på Bauer Media.

”Det kommer att gå till historien som ett av mina roligaste uppdrag – jag vet det redan nu. Att lyckas bygga relationer digitalt och tillsammans med ledare göra skillnad är oerhört tillfredställande”

Vad är fördelen med att anlita en HR-konsult tycker du?

”Jag tror att bolag kommer att anlita fler konsulter framåt. När jag inser hur mycket man kan bidra med har mitt mindset ändrats ordentligt, från viss skepticism till tydlig bild av fördelarna. Sen är det ju oerhört utvecklande för oss konsulter att få gigga i olika bolag. Kompetensutveckling on steroids kan man säga”.

Att kunna vara en person som kommer in i ett bolag med hög energinivå och leveransfokus, med erfarenhet från olika branscher och typer av företag ger bolaget en kompetensutveckling.

Idag ser jag på konsulter på ett annat sätt. Är du anställd ger du dig tiden att prestera. Som konsult behöver du göra ett snabbt intro för att snabbt leverera och göra ett stort avtryck. Det är otroligt värdefullt att få som bolag.”

Hur är det i ditt uppdrag och vad gör du?

”Att som HR få jobba med en ledare av Linda Palmgrens (VD Bauer Media) karaktär är häftigt. Hon har ett mod och en beslutandekraft i kombination med stark tillit till sina medarbetares omdömen och kompetens. Det skapar framfart och resultat och smittar av sig på hela organisationen”.

Mitt fokus har varit att bygga relation med chefer och sätta ett fokus på kritiska HR-processer och digitalisera flera av dem. Vi har även genomfört en omorganisation för att anpassa bolaget till rådande affärsmässiga förutsättningar. Ett nära samarbete med ledarna i organisationen är centralt för att tillsammans med dem skapa förutsättningar för en bra arbetsmiljö för våra medarbetare. Det är kul att se när det funkar.

En bra start ”en ramp up” för kommande HR-chef, helt enkelt.”

Berätta, hur är din upplevelse att vara på uppdrag via Sweden HR group?

Uppdraget är jättekul. Det kommer att gå till historien som ett av mina roligaste uppdrag – jag vet det redan nu.

Det är väldigt enkelt att samarbeta med er på Sweden HR group. Samarbetet fungerar jättebra. Jag har en tydlig kontaktperson och har dialog med flera hos er. Ni är snabba och finns där om man skulle behöva bolla eller diskutera dilemman.

Vill du outsourca din HR-funktion, anlita en interim HR eller behöver du stöd i ett projekt? Vi skräddarsyr alltid en lösning efter behov. 

Läs mer om hur vi jobbar här eller ring oss på 08 – 400 261 88 så bokar vi upp ett möte att lyssna in era behov.

Sweden HR group är ett konsultföretag som erbjuder den mest flexibla och moderna lösningen på alla era organisations och HR-relaterade områden, från strategi till praktiskt genomförande.

Vi skräddarsyr upplägg efter ert unika behov och har flexibiliteten att snabbt kunna skala upp eller ner i tid när behoven ändras.

Vi arbetar i team vilket ger våra kunder funktionen av en hel HR-avdelning – oavsett uppdragets storlek.

Vår breda kompetens och långa erfarenhet (från linjen och som konsulter) säkrar att vi alltid har fokus på affärsnyttan av det vi levererar. Hos oss får våra kunder helt enkelt den mest flexibla och moderna HR-lösningen. Vi kallar det framtidens HR.