Varför blir inte fler HR-direktörer VD:ar? Nanette Brink berättar om affärsnära HR

september 3, 2014

I detta nummer blev vi nyfikna på vår egen VD Nanette Brink. Passionerad HR-konsult som drivit bolag i fem år varav det egenstartade konsultbolaget Sweden HR nu fyller två år. Mellan alla lyckönskningar och hurran frågade vi oss – vem är personen bakom det tvååriga uppstickarbolaget?

Nanette, vad fick dig att starta Sweden HR group?

Jag såg att det fanns en lucka på konsultmarknaden. Företag som ska anställa en HR-chefer idag måste ofta bestämma sig för antingen en operativ eller strategisk person. Resultat riskerar bli att företaget måste anställa två personer. Jag ville förena dessa profiler i en tjänst. Erbjuda HR-konsulter som har förmågan att hantera det operativa parallellt med att driva den strategiska agendan och vara VD:s affärspartner i organisations- och personalfrågor.

Kändes det otäckt att gå från en fast tjänst till att starta eget bolag?

Nej faktiskt inte. Jag har aldrig varit en person som drivs av trygghet. Redan tidigt i min karriär var min dröm att jobba som HR-direktör i en koncern. När jag sedan många år senare väl var där; i en koncernledning som HR-direktör med ansvar för HR i dotterbolag och stab, kände jag ”been there, done that”. Personer i min omgivning tyckte jag var lite av en idiot som hoppade av en smaskig lön, tjusig bil och trygghet. Jag älskar friheten som pengar ger, att bland annat kunna resa och shoppa (….), men pengar i sig är ingen drivkraft för mig.

Du startade inte ett enmansbolag som många andra gör – utan ett konsultbolag. Varför?

Jag älskar att jobba som konsult och att utveckla och bygga företag. Jag hade ju kunnat vara ansluten till andra konsulthus men jag ser så mycket möjligheter – så varför inte ge andra de möjligheter som jag ger mig själv.

Nanette Brink inleder varje morgon i sängen med en Espresso, en skål filmjölk med linfrö och en genomgång av affärsnyheter och branschtidningar på paddan.

Tack vare mitt intresse för planering så är jag väldigt bra på att balansera jobb och privatliv. Jag planerar in privatliv i kalendern helt enkelt. Mina barn skulle troligen säga att jag jobbar jämt – men de glömmer ofta bort de dagar då jag kommer hem tidigt på eftermiddagen, vilket jag gör ofta. På helgen gör jag inte många knop, mest fokus på familj, mat och dryck och träning – och så gillar jag att gå på teater. På så sätt är jag ganska osocial på helgerna. Men får å andra sidan möjlighet till återhämtning.

Hela mitt liv har varit lustdrivet

Hur kom det sig att du hamnade i HR-branschen?

När jag slutade gymnasiet hade jag ingen aning vad jag ville bli. Men jag har alltid varit intresserad och duktig på språk. Jag flyttade till Göteborg för att, tämligen oplanerat, läsa franska på universitet. Så har det fortsatt, hela mitt liv har varit lustdrivet. Det jag inte tycker om gör jag inte. Det jag tycker om, gör jag mycket av. Passion har burit mig fram.

Nanette kom till Stockholm på 80-talet och fortsatt ganska planlöst med universitetsstudier i engelska, arbetsrätt och arbetsmarknadskunskap. Först efter en utbildning till HR-generalist vid Företagsekonomiska Institutet hittade Nanette hem till ett yrkesval som HR-chef och efter det började resan inom HR. Efter ett par år som generalist utbildade sig Nanette vid HR-programmet på Handelshögskolan och fick därmed även upp ögonen för mer HR-strategiskt arbete och organisationsutveckling.

Min karriär har varit både nationell och internationell. Idag finns det nästan ingenting som jag inte har gjort inom HR. Jag har varit i de flesta branscher på alla nivåer och i både små och stora företag.

Importerade en fransman hem till Sverige

Du arbetade utomlands i många år, hur påverkade det dig?

Mina sex år i Frankrike och UK har präglat mig mycket. Jag blev liksom europeisk. I Frankrike jobbade jag med 13 olika nationaliteter. Det stärkte min lyhördhet och förståelse för kulturella skillnader – samt ökade mitt intresse för människor. Sedan blev det en bonus att få importera hem en fransman – och inte bara ost och vin. Min man Franck.

Hur skulle du beskriva din ledarstil?

Jag ser till att ha koll på vad mina medarbetare behöver av mig för att komma till sin rätt. Jag vill gärna se mig själv som en ”enabler” med hög tillit till mina medarbetare. För mig är det viktigt att omge mig med människor som är bättre än jag, eller som kompletterar mig. Precis så har jag det på Sweden HR group!

Vad är det som tagit dig framåt tror du?

Min sociala kompetens, känslomässiga intelligens och förmåga att skapa en positiv atmosfär hör till mina största tillgångar. Jag har alltid tagit mig an utmaningar som jag går igång på riktigt. Oftast handlar det om organisationer med någon form av problem som behöver lösas. Det faktum att människor litar på mig och att jag är otålig, snabb och genuint intresserad av människor har skapat goda förutsättningar i mina roller.

Varför blir inte fler HR-direktörer VD:ar?!

Hur ser du på HR:s roll idag?

Jag tycker generellt sett att Sveriges HR-kår ligger relativt långt fram, i relation till USA, Frankrike och England, i förmågan att arbeta affärsdrivet. Men däremot beklagar jag att Sverige fortsätter skola generation efter generation HR-akademiker som har alldeles för lite kunskap om företagsekonomi och marknadsföring. Det är en känga till utbildningssverige.

Jag är trött på frågan om HR i ledningsgruppen, det är så självklart 2014. Debatten borde istället handla om varför blir inte fler HR-direktörer VD:ar?!

Har du något drömuppdrag?

Jag har nyligen avslutat ett drömuppdrag. På företaget Björn Borg har jag tillsammans med VD och ledningslinje jobbat intensivt med att bland annat införa en målorienterad kultur och arbetssätt – performance management.

Hur ser du på framtiden för Sweden HR group?

Framtiden är vad vi gör den till. Jag har en grundinställning att inget är omöjligt…vissa saker är bara lite svårare och då gäller det att ha med sig rätt personer på tåget. Det känns spännande att vi ännu så länge är unika på marknaden om vårt erbjudande. Vi är inget rekryteringsföretag och inte heller konsultmäklare – vi är ett organisationskonsultbolag med expertis inom hela Human Resources-området. Jag är väldigt stolt över vad vi har åstadkommit på SHRG på endast 2 år. Känslan i kroppen är som på nyårsafton: HAPPY NEW YEAR!

Mer om Nanette hittar du på LinkedIn

Vill du veta mer eller är i behov av HR-stöd? Vi skräddarsyr ett upplägg utifrån era affärsbehov och vilken fas ni befinner er i. Kontakta oss här