Sweden HR group förstärker teamet – möt Sanna Schönwell

april 19, 2018

”Att vara med och bidra till att verksamheter leds på ett schysst och professionellt sätt har blivit mitt kall.”

Vi utökar vårt team med ytterligare en erfaren HR-expert, Sanna Schönwell, börjar hos oss på Sweden HR group – varmt välkommen Sanna!

Sanna kommer närmast från ett interimsuppdrag som HR-chef på Kunskapsskolan. Innan dess var hon HR Direktör på Canal Digital Sverige & Finland under åtta år. Tidigare arbetade Sanna i ledande HR befattning inom verkstadsindustrin samt som Executive Search konsult under nio års tid.
Sanna brinner för att organisationer och dess medarbetare ska nå sina mål. Att få alla delar i en verksamhet att gå hand i hand blir en viktig uppgift för HR att bidra till och skapa förutsättningar för. Ledarskapet liksom förmågan att ständigt anpassa en verksamhet efter omvärlden är grundbultar till framgång.

Så här beskriver Sanna själv varför hon valde att börja jobba med HR:

”Jag är uppvuxen i en företagarfamilj där vi alltid pratat om hur man driver verksamhet. Under mina universitetsstudier insåg jag på ett tidigt stadium att det var organisations- och ledarskapsfrågorna som låg mig närmast om hjärtat. På den vägen är det! Jag har under mina år i arbetslivet fått varva konsultroll inom HR-området med ledande HR-chefsroller i linjen. Jag har fått möjlighet att se olika branscher och verksamheter. Att vara med och bidra till att verksamheter leds på ett schysst och professionellt sätt har blivit mitt kall.”

Varför just Sweden HR group Sanna?

2Organisationskonsultrollen har lockat ett tag och när jag fick koll på Sweden HR group för ett par år sedan så kände jag genast att sättet att se på HRs roll som viktig affärspartner stämde helt överens med min egen HR-filosofi. Att nu kunna ta med mig mina erfarenheter från linjen in i konsultrollen och ha möjlighet att göra påtaglig skillnad för kunden i frågor som ligger mig varmt om hjärtat känns fantastiskt spännande.

HRs betydelse i organisationer stärks kontinuerligt. Behovet av stöd till ledare när det gäller organisationsfrågor i denna föränderliga värld, är stort. Här ser jag att vi på Sweden HR group utgör ett mycket professionellt stöd/komplement till verksamheter med olika behov. Att kunna använda oss som en förlängd HR-arm där vi har en flexibilitet i att skala ner och upp vår insats utifrån behov gör oss till en mycket användbar HR-partner.”

Sanna på Linkedin

Vill du veta mer eller är i behov av HR-stöd? Vi skräddarsyr ett upplägg utifrån era affärsbehov och vilken fas ni befinner er i. Kontakta oss här