Sweden HR group förstärker med Cecilia Nyblom, specialist inom Talent Management

augusti 26, 2015

Som ett led i Sweden HR groups expansion av affärsområdet ”HR Strategy” kompletterar vi nu teamet med Cecilia Nyblom, som kommer från McKinsey & Company.

”Vi har sett en ökad efterfrågan på uppdrag inom talent management. VD:ar och HR-direktörer/chefer har blivit alltmer medvetna om att detta område är affärskritiskt och vänder sig till oss för expertkompetens. Vi är därför jätteglada att Cecilia kommer till oss för att hjälpa oss tillgodose det här behovet.” säger Nanette Brink, VD.

Cecilia har mångårig erfarenhet inom bl.a. talent management och employer branding. Närmast från McKinsey där hon ledde det strategiska och operativa arbetet kring employer branding i Sverige och även lett ett flertal HR relaterade projekt på Europeisk nivå.

Varmt välkommen Cecilia! Vad var det som lockade dig till Sweden HR group?

Tack! Jag var med som deltagare i HR meet-up och lärde på så vis känna både teamet och Sweden HR group. Det som lockade mig var en blandning av er som jobbar här, kulturen, att fortsätta arbeta med Talent Management samtidigt som jag får vara med och utveckla ett företag. En av fördelarna jag ser med att arbeta som konsult är att man får vara med och utveckla små som stora företag i alla olika branscher.

Varför Talent Management?

Talent Management är en strategisk ledningsfråga och på något sätt hjärtat i en organisation, många tänker ’människor’ när de hör terminologin men det är mycket mer än så. Ett bra Talent Management arbete möjliggör att man som företag kan nå sina långsiktiga mål och öka lönsamheten – detta utöver att man har nöjdare medarbetare som presterar bättre. Enkelt kan man säga att ett företags affärsstrategi är vad man vill uppnå och Talent Management är hur man gör för att uppnå affärstrategin.

Jag har alltid drivits av att utveckla nya processer och arbeta med förändringsprojekt. Jag tycker om att nå resultat och vill utveckla både företag och människor och då passar Talant Management mig som handen i handsken.

Vem är du, bakom LinkedIn profilen?

Jag skulle säga att jag är ganska lik den person jag är på jobbet. Social, tycker om att lära känna nya människor och gillar att hitta på saker. Tycker om att resa, senaste långresan var till Argentina och håller min årliga resa med UCPA kärt (arrangerad sportsemester). En rekommendation till alla som gillar att testa nya sporter!

Cecilia Nyblom

  • Universitetsutbildning från England i Modern Languages (engelska och spanska) and Business systems
  • Ursprungligen från Småland och har bott i flera länder, bland annat Storbritannien, Spanien, Israel och Sverige
  • Har bland annat byggt ett av management konsultbranschens starkaste rekryteringsteam, utvecklat ett globalt onboarding program och ökat antalet kvinnliga nyanställda genom dedikerat mångfaldsarbete
  • Mentor till flera rekryterare och employer branding specialister i Europa
  • Spelar tennis och kan vissa kvällar ses på boot camp pass i Vasaparken!

Mer om Cecilia hittar du på LinkedIn

Cecilia Nyblom, Talent Management-specialist på Sweden HR group

Vill du veta mer eller är i behov av HR-stöd? Vi skräddarsyr ett upplägg utifrån era affärsbehov och vilken fas ni befinner er i. Kontakta oss här