Nyfikna på Maria Veerasamy, VD på Svenskt Tenn

maj 26, 2015

Sweden HR group har nyligen inlett ett samarbete med Svenskt Tenn. Det vi tidigt fascinerades av var de anställdas passion för företagets historia och filosofi. Här kommer delar av de samtal som jag hade med Maria förra veckan, följ med bakom kulisserna (och elefantkuddarna) till en av Sveriges finaste inredningsföretag.

Sweden HR group har nyligen inlett ett samarbete med Svenskt Tenn. Det vi tidigt fascinerades av var de anställdas passion för företagets historia och filosofi. Att sitta och prata med Maria Veerasamy, VD, är som att insvepas i en historiefilm. Jag märker att jag hänförs och sveps med. Marias ord är så målande att jag kan känna, höra och se detaljer om hur grundaren Estrid Ericson 1924 som 30-åring investerade de pengar hon fick från sin pappas bortgång och bildade det företag som idag ägs av en stiftelse som investerar överskottet i svensk forskning och utbildning.

Att ni ägs av en stiftelse, hur påverkar det oss kunder?

Du gör gott när du handlar. Du bidrar med något när du handlar. All vår vinst går tillbaka till verksamheten och överskottet går till stiftelsen som skänks till svensk forskning inom medicin och ekologi. Just nu har vi en utställning i butiken om tvärvetenskaplig miljöforskning, för att visa på vart pengarna går till.

På vilket sätt har ni bevarat och anpassat det anrika arvet ifrån Estrid Ericson och Josef Frank till idag?

I år fyller vi 91 år och har sedan 1930 lärt ut en filosofi. Vi fortsätter att jobba utifrån att inredningsfilosofin är större än det enskilda föremål. Det bidrar till att vårt förhållningssätt blir annorlunda, och då inte produktorienterat. Vår filosofi handlar om ett sätt att leva och bo, inte bara enskilda föremål, utan som helhet. Den känslan som man får av vår värld, som kunder uttrycker sig, är överordnat själva produkten.

20 maj invigs en permanent utställning om Estrid Ericson i Hjo, hennes hemstad. Jag kan verkligen rekommendera att besöka Hjo i sommar. Vi hade förmånen att besöka Hjo, tillsammans med all personal när Svenskt Tenn hade en utställning där. Det gjorde oss sammansvetsade att gå en vandring i vår grundares och förebilds fotspår. Det är inte så många kvar i livet som levde samtidigt, minns eller jobbade med Estrid Ericson. Därför är det viktigt att dokumentera vem hon var. Vi är noga med att samla samtidshistoria. Spara intervjuer, gästlistor, det blir vår tids print mark. Om 100 år vill vi kunna forska om vad som sker idag.

Ni säger att ni är premium och inte lyx. Vad är skillnaden?

Ja, det är två laddade ord. Inget är rätt och inget är fel. För mig är det skillnaden i produktionen som avgör. En premiumprodukt kräver ett detaljerat hantverk för att bli till. Allt ifrån materialval, verktyg, detaljer och framförallt ”handens arbete”. Detta tar tid och kostar pengar, vilket gör att priset är högre än massproduktion. Alla våra föremål innehåller dessa moment och våravaror går i regel i två-tre generationer. Det är en specifik känsla att få ett äkthetsintyg och vetskap att det alltid finns en hantverkare som kan laga om något går sönder.

Håller ert företagsnamn fortfarande, hur många av era föremål är egentligen svenska?

90% av vår produktion kommer från Sverige. Vi vill hålla hantverkstraditionen levande, finns det ett hantverk i Sverige av den kvalitet som vi söker, blir det alltid produktion i Sverige. Kvaliteten är överordnat för oss, det är bland annat därför vi ser det som en viktig uppgift ta ett gemensamt ansvar tillsammans med andra företag att anlita svenska leverantörer och förvalta kulturarvet. Däremot kan vi bli mycket bättre på att kommunicera att föremål är svensktillverkat.

Hemnet-annonser i Stockholms innerstad är fyllda med elefantkuddar, blir du irriterad av det?

Någon gång börjar en person att sätta bo. Saker blir en ingångsprodukt. Ett underlägg, en kruka i mässing, en ekollonvas. Jag blir glad av att se elefantkuddarna på Hemnet. Min uppgift är att inte trötta ut mönstret. Du kanske inte är intresserad av att köpa gardiner av ett mönster för att du har sett det på flertal väskor ”på stan”. Därför byter vi ut mönster och låter vissa vila. Vi vill visa Josef Franks hela mönsterskatt som är olika grupper av mönster. Vissa av hans formgivningar har aldrig kommit till produktion. Vi följer även Josef Franks specifika instruktioner, vissa mönster är skapta att vara mattor, gardiner osv. Även linnekvaliteten i tyget avgör vilket mönster som blir en kudde eller ett möbeltyg.

Kan du bjuda på något spännande som händer hos er just nu?

Vi har en avdelning som heter ”Arkiv och Samling”. Vi hanterar vårt arkiv som museum gör med målet att samlingen ska bli forskningsbar. I december så arrangerar MAK i Wien en utställning om Josef Frank och vi bistår med material från Franks tid i Sverige. Det känns ärofyllt att vara med i periferin när Josef lyfts i sitt hemland. Parallellt med utställningen kommer vi att göra aktiviteter i Wien, vi vill inte ha någon återförsäljning om inte filosofin visas. Det blir vår första pop-up utanför norden.

Vad ställer er filosofi och premiumfokus för krav på personalen?

Det primära intresset för kunden står alltid i fokus samtidigt som vår personal är oerhört kunniga. Kunskapen sitter i fingrarna. Personalen blir ett personligt smakråd för våra kunders hem. Det blir en lång och i emellanåt mycket personlig relation. Vi har många stamkunder, som ibland är mer kunniga än oss. Det har hänt att jag blir utbildad av kunden, och det tycker jag är underbart.

Om vi ser till kommande generation ”Mellennials”, vill de inte vara chefer och vill inte jobba ihjäl sig. De drivs av andra värden som väger tyngre. Ur det perspektivet blir Svenskt Tenn en spännande arbetsplats eftersom all vår vinst går tillbaka till verksamheten och överskottet går till Kjell och Märtha Beijers Stiftelse.

Vi avslutar samtalet med en fotografering i huvudkontorets hemtrevliga entré. Jag går tillbaka till kontoret längs Linnégatan, inspirerad. Ni ser att jag i blicken fortfarande är trollbunden.

Vid pennan,
Emma Wincrantz, Sweden HR group

Vill du veta mer eller är i behov av HR-stöd? Vi skräddarsyr ett upplägg utifrån era affärsbehov och vilken fas ni befinner er i. Kontakta oss här