Möt vår Emma Wincrantz, Expert inom Employer Branding

september 5, 2014

”Personalen är ett företags absolut starkaste varumärke” – Fem snabba frågor till vår nya affärsutvecklingsansvariga och HR-konsult Emma Wincrantz.

Varmt välkommen till oss Emma! Vad var det som lockade dig med Sweden HR group?

– Tack! Förutom att jag och Sweden HR group har samma värderingar och affärsmässiga syn på HR:s funktion i ett företag, lockade det mig att få jobba med företag på riktigt. Inte bara vara rådgivare utan också genomföra de strategier vi sätter. Att få förena beteendevetenskap, ekonomi och organisationslära, det gick jag igång på. Så jag måste säga att jag har hittat hem.

Du har två titlar, både affärsutvecklingsansvarig och HR-konsult, hur hänger det ihop?

– Jag har en intern roll som handlar om att utveckla vår affär och vårt bolag. Externt driver jag projekt när kunder ska göra någon form av organisationsutveckling. Mitt fokusområde är talent management som innebär att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla personal, och hur personalen blir varumärket personifierat.

Varför är det viktigt för företag att jobba med employer branding?

– För att företag står och faller med sin personal. Det gäller att ha rätt personer med rätt attityd, värderingar och kompetens på rätt plats. Långt innan rekryteringsbehovet finns måste man locka, engagera och få sin drömmålgrupp att vilja vara en del av sitt varumärke. Därför behöver man kommunicera ”varför ska man jobba här” till rätt personer i rätt kanaler. Skapa en relation till sin drömmålgrupp. Så när man väl har ett rekryteringsbehov kan processen effektiviseras och resultatet bli bättre.

– Den absolut starkaste kanalen för detta är personalen själva. De som är varumärket personifierade vilket betyder att de gestaltar och sprider en sann och äkta bild av företaget. Då blir budskapet trovärdigt. Mycket mer trovärdigt än coola kampanjer och hemsidor. Men då gäller det att personalen trivs och känner sig stimulerad. Så arbetet måste börja inifrån – lägg fokus på att skapa en attraktiv arbetsplats och involvera personalen i arbetet. Efter det kan vi paketera och kommunicera vilken drömmålgrupp har vi, vad erbjuder vi som gör att vår personal vill stanna och jobba här, vad gör oss unika.

Berätta om ditt senaste konsultuppdrag för HTL Hotels!

– Vi tog fram en employer brandingstrategi i samarbete med HTL, dvs en detaljerad plan för hur de ska gå tillväga för att skapa ett starkt arbetsgivarvarumärke. Utifrån affärsbehoven identifierade vi deras drömmålgrupp och märkte ganska tidigt att det var starka personligheter som HTL var ute efter att locka till sig. Vi ville hitta människor med rätt attityd och sedan utbilda dem till att passa i sin roll. Med det som grund anpassade vi kommunikationskanaler och retorik vilket bland annat resulterade i en större digital kampanj och en rekryteringsprocess med fokus på personligheter. Spännande eftersom det var helt nytt för hotellbranschen. När personalen var på plats fokuserade vi på att skapa effektiva team och att vara varumärket personifierat ”living the brand”.

Vad har du och dina kollegor på Sweden HR group i kikaren inför hösten?

– Det kommer bli en rolig höst. Vi har spännande uppdrag som vi påbörjar efter sommaren och är i full gång att rekrytera in nya kollegor till olika uppdrag inom HR Interim. Vi har redan smygstartat vårt ”HR-meetup” för personer som ansvarar för att sätta den HR-strategiska agendan från olika branscher. Forumet syftar till att ge handfasta råd och verktyg för att kunna utveckla sitt affärsnära arbete. Jag ser även fram emot våra livsstilsträffar som vi har med våra egna HR-konsulter. Vill du att jag fortsätter, haha…

Tack för pratstunden säger vi till Emma som nu ska påbörja ett spännande uppdrag.

Kort om Emma

Bor på Söders höjder med sin man
Familj – föräldrar, syster och vänner
Startade som trainee på H&M
Employer brandingkonsult inom Nova och Universumgruppen
Flitig föreläsare
Något otippat: Drivit eget företag inom yoga

Läs vår intervju med Erica Åberg på HTL Hotels om resultatet av deras nytänkande rekryteringsprocess!

Vill du veta mer eller är i behov av HR-stöd? Vi skräddarsyr ett upplägg utifrån era affärsbehov och vilken fas ni befinner er i. Kontakta oss här