Hållbara HR-processer hos Mini Rodini

april 5, 2016

Ett av marknadens mest hållbara sortiment för barnkläder. Och nu med hållbara HR-processer – träffa vår kund Mini Rodini.

Mini Rodini är ett svenskt barnklädesmärke för barn 0-11 år som skapades 2006 som en hyllning till alla barn och deras fantasi. Idag har Mini Rodini ett av marknadens mest hållbara sortiment för barnkläder och skapar kläder i hög kvalité som föräldrar vill klä sina barn i, och som barnen älskar att bära.

När Tina Rolén tillträdde som extern VD efter en bakgrund som nordisk marknadsdirektör på Adidas var hennes främsta uppdrag att fortsätta att skapa hållbarhet i alla led samt att ansvara för den internationella tillväxten. Ett av dessa led är HR.

Sweden HR groups Nina Mattson är inhyrd HR-chef på Mini Rodini, följ med henne under en dag.

Vill ni också hyra en HR-chef för ett specifikt projekt eller löpande HR-arbete? Kontakta Nanette Brink så hjälper vi dig att att skräddarsy ett upplägg som passar just er.

Hållbara HR-processer hos Mini Rodini

8:30 kliver jag in på det, minst sagt kreativa kontoret fyllt av barnkläder. Det är en hemma-hos känsla vilket jag gillar väldigt mycket. Idag har Cassandra målat en ny fondvägg inför en fotoshot. Jag häller upp en kopp ekologiskt kaffe och snackar en stund med tjejerna på marknad om deras finurliga påskhälsning som gick ut.

Sedan är det dags för ledningsgruppsmöte. Förutom alla andras affärsområdespunkter går jag igenom status i Performance Management-processen.

Innan lunch har jag avstämning med samtliga chefer om status i pågående rekryteringar.

Det är torsdag och då har vi vår träningstimme på lunchen. Ett stort gäng går till en träningslokal i närheten och genomgår ett svettigt cirkelträningspass. Hållbarhet gäller alla i alla led, därför köper vi ekologisk och vegetarisk mat med oss efter träningspasset.

Efter lunchen åker jag ut till lagret för prata med medarbetarna om hur det senaste kollektions-släppet gått och vad vi kan förbättra arbetsmiljömässigt till nästa gång.

Tillbaka på kontoret har jag en genomgång med Tina (VD) om mål- och utvecklingssamtalsutbildning för chefer.

Jag avslutar dagen med en promenad till Slussen via Katarinavägen och njuter av vyn över Stockholms inlopp.

Vårt uppdrag i punktform:

  • Stötta ledning och chefer i alla HR-relaterade processer.
  • Skapa en HR-basplattform med processer och policys.
  • Kompetenskartläggning – hur behöver vi vara organiserade för att nå våra affärsmål?
  • Företagskultur – hur ska vi bete oss för att uppnå våra affärsmål? Definiera ledord och bryta ner dessa till mätbara beteenden.
  • Management Training
  • Performance Management – införa metod och process för målstyrning i företaget. Införa strukturerade mål- och utvecklingssamtal där uppföljning av hur individen lever upp till önskade beteenden (företagskultur) och individuella mål är kopplad till övergripande affärsstratgi.
  • Employer Branding – varför jobbar vi här och vilken är vår medarbetarmålgrupp?
  • Rekrytering och andra delar inom Talent Management
Vill du veta mer eller är i behov av HR-stöd? Vi skräddarsyr ett upplägg utifrån era affärsbehov och vilken fas ni befinner er i. Kontakta oss här